250 Lira ile İskoçya'dan Toprak Satın Almak/ Lord-Lady Olmak - Siyah Ekran | Dergi

250 Lira ile İskoçya'dan Toprak Satın Almak/ Lord-Lady Olmak





Eski ismiyle outofturkeygift, Youtube reklamı olarak karşıma çıktı. Yeni bir olay sanıyordum ki 6 yıl evvelinden yayınlanmış videolarını gördüm, şöyle diyordu:

Sadece 250 tl ile İskoçya'dan toprak satın alabilir, lord/lady ünvanına sahip olabilirsiniz...
Müthiş derecede şaşırdım. Biraz araştırmak için şahsi internet sitelerini inceledim. Ne yazmışlar ise okudum. İnternetten tek tuş ile lord olmanın fikriyle meşgul iken daha ilginç senaryoların da olduğunu görünce hepten dilim tutuldu. Şirket, memleket havası da satıyormuş! Brezilya havası, Paris havası...
Şaşırmalarımın bitesi olmadığını her yeni sayfada anlamaya başladım. Toprak satma işini arşa çıkaran şirketin aydan dahi toprak sattığını öğrenince hayat karşısında her şeyin olabileceği ihtimalini düşünüp şaşırmamaya karar verdim. Türkiye'de ise 5000 civarı lord/lady olduğunu yazmışlar. Şaşırmamaya karar vermişken beni, farklı bir köşeden yakaladılar ve şöyle dedim:

- Diyelim ki hava satıyoruz, deyip ne olacağını görmek istedi şirket aklı. Deneysel bir boyutta bu fikri, kabul edilebilir varsayıyorum. Ama bu havayı satın alanlar, onlar neyi görmek istiyorlar? 

 Bu sayının (5000) güncel verilere göre arttığını ve güncel veriler içinde birçok ünlünün de barındığını öğrendim. Burak Özçivit - Fahriye Evcan, Kenan Doğulu, Beren Saat , Beyaz Öztürk, Hazal Kaya ve birçok ünlü çehre. Olaya neresinden bakmalı?

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ekim 2020'de bu durumdan ben de haberdar olmuş ve çok şaşırmıştım. Unvan meraklısı olmaktan başka bir şey değil bana göre ve hiç onayladığım bir şey değil. Kendi topraklarımız bize fazlasıyla yeter, değil mi ama?
    Şöyle bir link vardı hatta bununla ilgili:
    https://www.highlandtitles.com/how-to-become-a-lord-laird-lady/
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Ne düşünüyorsunuz?